you spin me right round...

| | 2009.08.26. 23:13

Hey, it's me again!

Quelles nouveautés, huh? Not even a minute has passed since I saved and published the last entry. Whatccóever.

És akkor most egy kicsit írkálok már ezen a nyelven is. Nem mintha olyan jól tudnék rajta, de legalább jobb, mint a tört angol, amivel eddig kénytelenek voltatok fárasztani a szemeteket. Még jó, hogy nem a szemeteteteket. Haha, a magyar nyelv szépseggei, vagy hogy is van ez. (Közhely, igen, de engedjétek má' meg ezután a nap után.)

Aki volt már hivatalos ügyet intézni Budapesten az tudhatja, milyen érzés egy ilyen nap után létezni. Most ezt kpézeljétek el kétszer akkorában.

Történt volt ugyanis, hogy miután nagy nehezen kimásztam az ágyból (a tegnapi nap után talán érthető...), anyukám kitalálta, hogy menjünk el megvenni a könyveimet egy könyvtárba. Itt ugyanis nincsen a jól bevált, gazdaságos kölcsönzés, csak használt könyv megvétele lehetséges.

Reggel ezért felhívtam a Librairie Politecnique-et, és franciául beszéltem velük telefonon. Egészen jól sikerült, csak a vonal annyira torzított, hogy nem értettem meg eleinte a nőt. Szegény biztosan azt hitte, hogy nem tudok franciául. Ja, huppsz, beletrafált. :P :D

Körülbelül egy óra múlva (reggeli, ordibálás, kiakadás, hol a kulcs, Viktor nem jön, olvassál, ne csak House-t nézzél) elindultunk. Útban az állomás felé - amit, hozzáteszem, még térképpel sem nagyon találtunk meg - még "beugrunk a közjegyzőhöz".

Ebből az lett, hogy kerestük, mint kutya a farkát, de sajnos nem találtuk meg. Információink szerint a "patika mellett kell lennie". Miután anyukám többször is sikeresen magánlaksértést követett el (nem nagy kunszt nyitott és/vagy nem létező kertajtó mellett), feladtuk és megint az állomás felé vettük az irányt. Szerencsére összeakadtunk egy nővel, aki éppen az ajtaját mosta le (ilyenre is csak a belgák ügyelnek).

Tőle megérdeklődtük, hol is van a Van der Steer úriember. Róla a nő azt mondta, hogy építész. Mondjuk, az nem lehet, mert neki nem annak kéne lennie. No, mindegy, elküldött minket vissza az utcába, vagyis megmondta, hogy a farkunkat a fejünkkel ellentétes irányba keressük.

Bemegyünk az utcába, megnézzük megint, sehol semmi.

Jövünk vissza, "niet gefounde" (nem tudok hollandul, de valahogy így lehet). Erre mondja, hogy a fenekünkön van az a farok. Átnézünk az útra, hát nem ott van a ház?!

Ha nem is pont a patika mellett, de majdnem.

Lényeg ami lényeg, bemegyünk, fogad a Van der Steer úriember (feltűnően hasonlított Kóka Jánosra), kedvesen elcsevegünk vele, majd kiderül, hogy egyikjük (ő és jóanyám) sem tudja, minek is vagyunk itt. Hála az égnek! Felvilágosítottam őket, hogy a Verzeekering miatt kell (ezt az egy szót tanultam meg eddig egy plakátról). Mire kiböki, hogy hát az nem az ő dolguk, menjünk máshova. Felírja a címet, mindent, hiszen ő is belgából van, aztán kimegyünk.

Az állomásra persze teljesen rossz oldalról futunk be, kicsit elállították valahol a váltókat, talán a Van der Steerben, nem tudom. Átdzsalunk építési területen, jó magyar módra, aztán szerencsés módon belebotlunk egy bringaútba (ez sem túl nagy teljesítmény errefelé, mert itt TÉNYLEG minden út bringaút, nem csak egy vágy, mint a budapesti Critical Mass-en). Így szerencsésen elkerüljünk elüttetésünket.

Felkászálódunk a vonatra. Sajnos, pont arra, ami minden görbe fánál megáll, de sebaj, nem ezzel kell majd bejárnom.

Besétálunk Gare Central megállóhelyre, ahol rögtön vörös betűkkel egy nemzetközi vonat világít a szemembe: Bruxelles Centrale - Zürich Hbf, 13.13. Azonnal más színben láttam a világot. :)

Még a metrót is megtaláltunk, ahol nagyon készségesen eligazított minket egy 16 éves forma lány, aki alig 4 nyelven beszélt... Igazából, amióta itt vagyok igazolást nyert az a nézetem, hogy nem olyan nagy dolog 4 nyelvet beszélni. Az ittenieknek mondjuk könnyű, mert kapásból kettőt muszáj, ehhez meg csak úgy btw hozzájön az angol meg a német...

Talán majd máskorra hagyom a filozofálásokat, mert már mindjárt begyógyulnak a szemeim.

Innentől kezdve egy nagy rohanás volt Brüsszel egyik feléből a másikba. Eredeti célunkat, mégpedig a Librairie-t már el is felejtettük. Hála az égnek, a suliban meggyőzték anyukámat arról, hogy még teljesen fölösleges akármit is venni, mert úgysem tudjuk, ki mit (szemléltetés) kér.

Szóval. A suliban megint nagyon kedvesek voltak. Kedvenc nagymama titkárnőmmel szerencsésen összefutottunk, a beszélgetés végére még a saját történelmi atlaszát is felajánlotta kőccsőnbe. Igazán rendes. :)

Visszametróztuk, sorszámot húztunk, vártunk vagy fél órát. Mikor sorrakerültünk kiderült, kéne igazolványkép. Szenzációs lett, leginkább heveny szívrohamban halálozna el mindenki, ha feltenném ide, úgyhogy nem teszem. :) Mazochistáknak sem. :P :D

Ende gut alles gut:

nap végére sikerült beszereznünk egy egy éves STIB bérletet (Itteni BKV, csak sokkal jobb), és egy MÁV bérletet is (az is sokkal jobb).

Ja és végre megint sportolhattam. Szóval most teljes a katarzis.

Remélem Veletek minden jól van, gyorsan posztolok, aztán pusztulok a gép elől. (Ildinek: ne nyisd meg, röhögni fogsz, pusztulj, pusztulj, pusztuuuujjj!!!!! én már most kegyetlenül nevetek... elég csak rágondolni... :D :D :D)

amúgy még fel sem ajánlottam, hogy aki esetleg nem értené a francia szavakat, vagy zavarná, nyugodtan szóljon. :) Írjtok Ti is, magamnak nem kell blog. :P Majd vicces lesz visszaolvagatni, az biztos. Lehet, hogy nem éppen nyilvános naplóval kellett volna kezdenem? :O

mindegy, ahogy a dal is mondja:

I am a 21st century digital girl...

ez sem widefülűeknek való zene, de - mint gondolom látjátok - felfedeztem egy új modult itt a blogban, és most azzal játszom :)

cheers to all of you

Szasza has just singed out

 

 

Trackback address for this post::

https://szaszaenbelgique.blog.hu/api/trackback/id/tr551340926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sellith 2009.08.27. 08:45:21

Jó reggelt!
Jót röhögtem rajta, csak kicsit fájt tőle a torkom (ki más lenne képes arra,h télen mikor mindenki influenzás vígan ugrál, 40 fokban meg elkap egy mandula gyulladást :D), főleg,h tíz perccel ezelőtt poénkodtam öcsémmel azon, h el tudnám viselni, h valaki istenek szólítson a telefonba :D.
Egyébként még mindig: Panzeeerwageen!
Azért látom rendesen el lehet fáradni oda kint is. Pihend ki magad és írogass csak szépen szorgosan a blogba.
Pussz

Lemilien 2009.08.27. 11:49:27

Ki az állat, aki reggel idejár? :P Nagyon örülök neki, hogy törődsz velem, tényleg. :) Meg annak is, hogy jót nevettél. Csak asszem a felhasználónevedet rontotta el valamelyik szolgád. Nem látom benne az Istar vagy isten nevet. :P

Sajnos pihenni nem nagyon van időm, majd a suli előtti egy-két napban. Most tudtam meg, hogy szept. 2án kezdődik (1 helyett) és 11.15 re kell bemennem. A sulitől kb 5 percre fogok lakni aznap, szóval mocsadék későn kelhetek. 10kor... ez egy álom, nem? :P :D

Sellith 2009.08.27. 14:55:00

@Lemilien: na mit gondolsz ki kel ilyen korán (még nem szoktad meg :P).
Az isten nevet direkt nem írtam be, még leplezem a terveimet, a nyilvánosság előtt meg még nem kéne :D.
Hát látod, legalább a suli jól kezdődik!

Ta Soeur 2009.08.28. 10:09:50

Na figyeled, sikerült beképni erre a teves szerverre. Te azt nem mondtad h az egész családot exportáltátők Belgiumba. Szegények biztos asszik h invasion van.

Ta Soeur 2009.08.28. 10:10:28

@Lemilien: Az egész femili ott van?

Lemilien 2009.08.28. 18:57:28

Nem, apukám nincs itt. A többiek is mennek haza elsején, csak kijöttek ügyintézni meg vakációzni. :)

Lill'Girl 2009.08.28. 23:56:16

Najolvan, latom jol erzed magad. :) helyes :P

Daily reminder: nous parlons ce wee-kend. ja es meg annyi, hogy ezentul tilos kritizalnod a franciatudasomat :D

Xeronfilth 2009.09.02. 12:21:32

Köszi hogy ezte megosztottad, hiányzol mucus

navajonki14 2009.09.05. 00:41:02

N vegre szep magyar nyelvet olvashatok es nem csak a kibaszott nagolt XD remelem minden ok veled, meg tudnad adni annyi dsb (mostani) tanar email cimet amennyit csak tudsz? Nem, nem uj baratokat keresek, csak ki kell deritenem hogy mi a szar lesz a vizsgakkal ha lesznek, amikor hazamegyek...

Lemilien 2009.09.06. 15:25:40

@navajonki14:
Frau Buchmüller címe is kell, vagy csak ami releváns? :P

Osi: ,
NG:
"Mendly Lajos"
Jung asszem: fjung@freeweb.de

kezdetnek ennyi elég lesz? :P
süti beállítások módosítása